Ingrid van Frankenhuyzen

Liefdeskuren en het eerdere locatieproject Oh Die Zee uit 2014 zijn een initiatief van regisseur Ingrid van Frankenhuyzen. In 1994 maakte zij samen met componist Christoph Martin, de 21-delige serie Odysseia van Homeros voor NCRV-radio, met acteur Ton Lutz in de vertaling van Imme Dros. 

Het was een ongekend succes met, toen nog, uitverkochte cassettebandjes en veel later een complete CD-serie (helaas ook uitverkocht). De Odysseia werd geselecteerd voor de Prix Futura (tegenwoordig Prix Europa) in Berlijn. 

Ingrid werkte als journalist voor radio en televisie, als hoorspelregisseur (bijvoorbeeld Long Distance met Katja Schuurman) en programmamaker bij de NCRV, KRO en NPS. Na radio en tv stapte ze over naar NRC Handelsblad waar ze 11 jaar lang als journalist werkte. Ze is eigenaar van bureau Communisenso voor advies en training in klassieke en online media, presentatie en (online) crisiscommunicatie. Ze schreef samen met Bernadette Hijstek het boek Scheiden voor beginners; De echtscheidingsgids van a tot Z.


Related Sessions