logo ohdiezee

WANNEER Liefdeskuren 7 juni- 9 september 2018
WAAR Scheveningen Bad Start/kassa: entree van de Pier

Liefdeskuren (7/6 - 9/9): een mini-Oerol in Scheveningen

Na het succesvolle locatieproject Oh Die Zee, zijn we deze zomer terug in Scheveningen met Liefdeskuren. Opnieuw een theatrale audiowandeling, een 'zee-belevenis' voor alle zintuigen, ofwel een mini-Oerol. Gebaseerd op het historische bezoek van componist Felix Mendelssohn Bartholdy die in 1836 kwam kuren aan de Haagse zee. Vanwege zijn fragiele gezondheid maar ook om te overdenken of hij wel met zijn Cécile wilde gaan trouwen. Marente de Moor, bekend van o.a. de AKO Literatuurprijs, schreef op verzoek van regisseur Ingrid van Frankenhuyzen twee ongelooflijk mooie, in elkaar vervlochten verhalen voor volwassenen en kinderen (6+). Met soundscapes, in 3 talen. Hoe ging Mendelssohn het kuren aan zee hem af?

Downtown Scheveningen zit en luistert u naar de verhalen in uw koptelefoon, op de 3 installaties van ontwerper Pink Steenvoorden. Met o.a. zijn succesvolle schommelbank ZlowMotion (bekend van de Dutch Design Week). Premiere 7 juni tijdens Festival Classique, daarna elke donderdag tot en met zondag t/m 9 september. Hierboven -onder Liefdeskuren en Praktisch- vindt u meer informatie.  

Kester Freriks (Theaterkrant/NRC Handelsblad) schreef een ****-recensie over Liefdeskuren:

"Marente de Moor heeft met Liefdeskuren een prachtige nieuwe tekst geschreven, Van Frankenhuyzen en haar team hebben het gevoelig en intiem verbeeld. De koptelefoons waarmee de Mp3-speler is verbonden sluit ons weliswaar af van de wereld, maar opent een andere wereld, waarin het Scheveningen uit 1836 en het begin van mondain strandvermaak een boeiende rol spelen".


Laatste Nieuws

Organisatie

Wie zijn wij?
Volg ons op